FriluftsRådet

Grønt Flag - Grøn Skole

Vi glæder os til at forsætte samarbejdet med jer i 2018

4. januar 2018

I Friluftsrådet glæder vi os til sammen med jer at gøre 2018 endnu grønnere. I det nye år giver vi jer ny inspiration til jeres undervisning om bæredygtighed, miljø, natur og friluftsliv.

Nye temaer i Grønt Flag-programmet

2018 byder på tre nye temaer i Grønt Flag-programmet.

Friluftsrådet arbejder allerede med et nyt tema, som får titlen Havet og det marine miljø, som 7 Grønt Flag-skoler tester.

Derudover samarbejder Friluftsrådet med Haver til Maver om et nyt tema om skolehaver, som vil blive testet på 7 skoler landet over.

Derudover vil vi teste et nyt tema om de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, hvor vi søger testskoler, der vil arbejde med det brede bæredygtigsbegreb.

Disse tre temaer supplerer de 10 temaer, som allerede er en del af Grønt Flag-programmet. Vil I være med, så kontakt Friluftsrådet. Erfaringerne fra testskolerne vil blive udbredt i Grønt Flag-programmet i skoleåret 2018/2019.


Husk, I er en del af et internationalt netværk

Grønt Flag-netværket består i Danmark af 200 skoler i 62 kommuner. Internationalt. I Danmark er både grundskoler, efterskoler, erhvervsuddannelser, gymnasier og University Colleges med i programmet. Fælles for jer alle er, at I er med til at sætte bæredygtighed, miljø, natur og friluftsliv højt på dagsordenen. Internationalt hedder programmet Eco-Schools, som er på mere end 51.000 skoler i 67 lande en del af netværket. Hvis I ønsker en international venskabsskole, så skriv til groentflag@friluftsraadet.dk

 

Big Bang konferencen 2018

Den 5. og 6. april 2017 løber Big Bang konferencen igen af stablen i Odense Congres Center.

Friluftsrådet ser frem til igen i 2018 at være medarrangør af Big Bang konferencen sammen med Astra (tidligere NTS-centeret), Centre for Undervisningsmidler i Danmark, Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet, Naturvidenskabernes Hus, ScienceTalenter og Statens Naturhistoriske Museum.

Friluftsrådets spor har titlen "Fremtiden er grøn" og de oplæg og workshops, der finder sted på sporet giver dig ny inspiration til din undervisning om problemstillinger knyttet til bæredygtighed, miljø og natur, der er aktuelle for undervisningen i både grundskolen og på ungdomsuddannelserne. På sporet vil der være en blanding af oplæg, workshops og hands on-aktiviteter.

Tilmeld dig Big Bang 2018.

 

Naturens Uge 2018

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til Naturens Uge, der løber af stablen i uge 36, den 3.-7. september 2018. Tilmeldingen åbner 1. maj. Hvis du tilmelder din klasse, vil du modtage en spændende pakke med inspiration til, hvad I kan lave i Naturens Uge.

 

Fokusskole i friluftsliv

Gå ind på www.friluftsliviskolen.dk og få ny inspiration til din undervisning om friluftsliv.

Friluftsrådet har i løbet af 2017 startet projektet Friluftsliv i Skolen. 14 skoler har arbejdet med projektet det seneste år.

 

  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website