FriluftsRådet

Grønt Flag - Grøn Skole

Ny app til spil og opgaver i naturen

8. september 2017

En ny app med opgaver i naturen gør det sjovt og nemt at lave aktiviteter for en gruppe spillere. Ideel til undervisning i friluftsliv eller aktivitet i forening.

En nye app gør det nemt at inddrage friluftsaktiviteter i undervisningen i folkeskolen eller i foreningens udendørs aktiviteter. Med app'en Nature Challenge sammensætter en spilstyrer et spil med sjove og udfordrende opgaver i naturen for en gruppe spillere.

 Opgaverne er defineret på forhånd og inddelt i fire forskellige temaer: Team og Tillid, Krop og Puls, Bål og Byg, Dyr og Planter. Spillerne besvarer opgaverne med 1-5 fotos, som spilstyreren kan vurdere på en skala fra 1-6 og skrive en kommentar til.

Alle billeder og spilstyrerens feedback kan ses af alle grupper i et fælles interaktivt spilfeed i appen. Det løbende feedback motiverer spillerne til at gøre deres bedste, når de løser de forskellige opgaver. Feedet kan også eksporteres, så der er mulighed for at bygge videre på læringen, selv når spillet er afsluttet. 

Opgaverne har fokus på bevægelse, samarbejde og læring – om og i naturen. De tager udgangspunkt i naturens muligheder og kræver et minimum af materialer. 

Appen, der er udviklet af DGI kan downloades til Google Play her eller Apple store her 

Læs mere og se eksempler på opgaver www.dgi.dk/naturechallenge - hvor du også kan en brugermanual. 

 Nature Challege App

  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website