FriluftsRådet

Grønt Flag - Grøn Skole

Konferencer, konkurrencer og kurser

I løbet af 2017 tilbyder vi grundskoler, efterskoler, gymnasier og erhvervsuddannelser en række spændende aktiviteter:

Den Store Plantejagt - et indskolingsprojekt om flora, fauna og biodiversitet

50 skoler er tilmeldt projektet i skoleåret 2016/2017. Tilmeldingsfristen er overskrevet. I foråret 2017 åbnes der for tilmeldinger til skoleåret 2017/2018.

Læs mere om projektet her.

 

Grønt Flag Grøn Skole-konference for skolerne i Aalborg Kommune

Dato: Mandag den 29. maj 2017 kl. 10.00-15.30

Sted: Ferslev Skole

Arrangør: Grønt Flag Grøn Skole, Aalborg Kommune i samarbejde med Ferslev Skole

På dagen vil der være spændende nye inputs til skolernes arbejde med Grønt Flag Grøn Skole, og der vil være mulighed for at netværke.

Inviterede: Lærere, pædagoger, teknisk-serviceledere, DUS-ledere på Grønt Flag-skolerne i Aalborg Kommune.

Tilmeld dig konferencen via dette link.

 

Inspirationskurser for lærere og undervisere

Datoer: August og september 2017

Vi afholder løbende inspirationskurser for lærerne i Grønt Flag-netværket.

I begyndelsen af hvert skoleår tilbyder vi grundskoler, efterskoler, gymnasier og læreruddannelser kurser i, hvordan I kan opstarte Grønt Flag Grøn Skole hos jer. Vi tilbyder desuden inspirationskurser om bæredygtighed, som kan være med til at gøre Grønt Flag-undervisningen endnu mere spændende. I begyndelsen af skoleåret 2017/2018 afholder vi igen inspirationskurser flere steder i landet. Hvis I er flere lærere, der ønsker et inspirationskursus for opstart af Grønt Flag Grøn Skole, så kontakt: groentflag@friluftsraadet.dk

 

Naturens Uge og Naturens Dag

Dato: Den 4.-8. september 2017 + Søndag den 10. september 2017.

Arrangør: Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening

Årets tema er "Natur uden alder". Alle skoler, børnehaver, fritidshjem, naturskoler og andre børneinstitutioner kan være med mandag til og med fredag. Om søndagen er alle danskere inviteret ud i naturen, hvor lokale friluftsorganisationer, kommuner og mange andre holder "åbent hus" for alle danskere - med aktiviteter for alle aldre. 1. maj 2017 åbnes der for tilmeldinger til Naturens Uge i 2017, der afholdes mandag den 4. september til fredag den 8. september.

Læs mere på Naturens Uge 2016.

 

 

Dansk Naturvidenskabsfestival i uge 39

Dato: Uge 39

Arrangør: Astra

Dansk Naturvidenskabsfestival er en årligt tilbagevendende, national festival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge. Skoler og ungdomsuddannelser kan benytte festivalens gratis tilbud og lade sig inspire af årets tema til at lave egne festivalaktiviteter. Der er masser af spændende muligheder for at anvende festivalen som udgangspunkt for jeres Grønt Flag-undervisning. Festivalen afholdes af Danish Science Factory.

Årets tema er "Min nye verden".

 

Genplant planeten

Dato: Første uge i november 2017

Sted: På en græsplæne eller i et naturområde i skolens nærområde

Arrangør: Skoven i skolen i samarbejde med skovbruget og træbranchen

Tilmelding foregår via linket her

Tilmeld din skole til et træplantningsarrangementer i skove og på skovrejsningsområder. Du kan se de skove, som inviterer skoler ud at plante på kortet. (Klik på "Skove" i højre margin). Kontakt skoven direkte, og lav en aftale med dem. Skove melder de skoler, som planter hos dem, til Genplant Planeten - og bestiller træer til dem.

Skoler kan også bestille træer, hvis eleverne planter på skolens område - eller på et andet område skolen selv finder. Skoler kan fx plante grønne klasseværelser til udeskole.

Læs mere på Skoven-i-Skolens hjemmeside.

 

Big Bang konferencen

Dato: 23. og 24. marts 2017

Sted: Odense Kongres Center

Big Bang er Danmarks nationale konference og messe for alle der underviser, udvikler eller forsker inden for det naturfaglige og naturvidenskabelige felt. På konferencen mødes op til 1000 deltagere, som til dagligt arbejder med undervisning og formidling i grundskolen, gymnasiet og erhvervsuddannelserne og læreruddannelsen. Kom med, og oplev to udviklende og overraskende dage med internationale talere, summende messestemning og konkret inspiration til fornyelse af undervisningen i naturfag og naturvidenskab.

Konferencen arrangeres i samarbejde mellem Astra (tidligere NTS-centeret, nu sammenlagt med Danish Science Factory), Centre for Undervisningsmidler i Danmark, Københavns Universitet, Naturvidenskabernes Hus, ScienceTalenter, Statens Naturhistoriske Museum og Friluftsrådet. Friluftsrådet er arrangør på konferencesporet Fremtiden er grøn. Her er der masser af inspiration at hente til jeres Grønt Flag-arbejde.

Læs mere på Big Bang konferencens hjemmeside.

 

One Planet Picnic

Dato: Vælg en dato i maj, juni eller august.

Sted: På en græsplæne eller i et naturområde i skolens nærområde

Eco Schools verden over deltager i One Planet Picnic projeket, som strækker sig fra juni til september. Linket henviser til Eco-Schools i Skotland. Projektet går i al sin enkelhed ud på at arrangere en bæredygtig picnic for at lære om fødevarer og nyde lokalproduceret mad.

I kan oploade billeder af jeres mad på hjemmesiden og hente inspiration fra andre skolers One Planet Picnic.

Det her er en picnic som er god for jer og god for planeten. Ingredienserne i jeres picnic skal omfatte etisk forsvarligt, lokaltproducerede, økologiske fødevarer i sæson. Husk at sortere alle slags affald, herunder emballage og madaffald. Uanset, hvilket et af temaerne i Grønt Flag Grøn Skole, som I har valgt at arbejde med i år, kan I deltage i One Planet Picnic. I kan eksempelvis arbejde med:

- friluftslivets glæder; spis i det fri

- bæredygtigt forbrug og produktion af fødevarer

- drikkevand, affaldsproduktion- og håndtering ved fødevarer

- energiforbrug ved madlavning

- transport af fødevarer

- naturforvaltning til gavn for dyr, planter og mennesker

- økologisk produktion af landbrugsvarer og dyrevelfærd

- fødevareproduktion i relation til klimaforandringernes nedbrydning af landskaber og ændringer i nedbørsforholdene

- skadelige stoffer i fødevarer, deres skadelige virkning og hvorfor de anvendes

For mere information om projektet kontakt kph@friluftsraadet.dk.

 

  • Hovedsite
  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website